Webb

Webben är knytpunkten i det hela. Det är här alla delar möts. LIVE har en lång erfarenhet av webb och vi vet hur man skapar en sajt för att få fram bästa möjliga upplevelse utifrån varje kunds önskemål och unika behov, oavsett om det gäller en webshop eller en enkel webbsida till ditt företag. Vi värdesätter varenda webb vi skapar och ser alltid till att hålla ett öga på hur den presterar. Om du väljer LIVE får du inte bara en webb, du får mer än så. Vi ser alltid till att hålla den optimerad, anpassar den efter SEO, mäter resultat och håller den uppdaterad med det senaste, bland annat.

Hemsida

En hemsida skapas vanligtvis för att man ska kunna sälja tjänster, produkter eller visa upp sitt företag. Hemsidor ligger vanligtvis på ett webbhotell, i vårt fall är vi återförsäljare till Loopia. Det finns flera olika webbhotell där det som kan skilja är pris, trafikkapacitet, lagringsytrymme, databaser, tillgänglighet m.m.

Vi använder oss av CMS-system och bygger våra webbar i WordPress som både är en lättanvänd och flexibel programvara. Med WordPress som plattform kan vi erbjuda dig ett eget inlogg där du själv kan administrera och justera innehållet på din sajt.

Våra webbar är alltid SEO-anpassade, vi ser till att din hemsida innehåller rätt content och på så sätt kan nå ut till önskad målgrupp. Läs mer om SEO nedan.

Webbshop

En webbshop är till för dig som vill sälja produkter och expandera ditt varumärke online. Många företag inser att det är dags att ta steget att sälja via e-handel, vi finns med på vägen och kollar på dina unika behov och förutsättningar. En webbshop har flera fördelar, bland annat den låga driftkostnaden och tillgängligheten dygnet runt.

Vi skapar våra webbshoppar med flera olika lösningar, bland annat WordPress WooCommerce och självklart kopplar vi ihop allt med ert affärssystem. Med WordPress som plattform har du möjligheten att både kunna sälja produkter och publicera innehåll på ett smidigt och konstnadseffektivt sätt.

WooCommerce har tillägg som gör det möjligt att koppla affärssystem och kassasystem. På så sätt blir det enkelt att synka kunddata, artikeldata, orderdata och lagersaldo mellan systemen.

Webbdesign

Webbdesign avser hantverket att ge en webbplats en grundläggande grafisk design och struktur. Till det hör att bestämma storlekar på och placering av ytor, typografi, färgskalor, manér eller stil för bilder, ikoner, logotyper och andra grafiska element. Konkurrensen på hemsidor blir allt större och därför är det viktigt att kunna skapa en unik hemsida.

När man surfar på nätet vill man gärna att allt ska gå snabbt, annars tappar man intresset och hellre väljer en annan sajt. Därför är det viktigt att ha en hemsida som är snabb, lättanvänd och intressant för besökaren.

Idag surfar människor både från mobil, surfplatta och dator, därför är det även viktigt att hemsidan ska kunna anpassas efter användarens enhet, så kallad responsiv hemsida.

SEO

Sökmotoroptimering, Search Engine Optimization eller förkortat SEO, är ett samlingsnamn för de olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att på ett organiskt sätt, i kontrast till betald marknadsföring genom sökmotorer, synas så högt upp som möjligt på så många lukrativa sökord som möjligt bland sökresultaten i sökmotorer så som Google, Bing eller Yahoo.

Vi erbjuder löpande arbete och analys samt rapporter för uppföljning för att hjälpa er nå era mål. Många av våra webbar vi bygger kommer högt upp på sökresultat redan vid lansering, men ibland är man i en hårt konkurrensutsatt bransch där man får jobba lite extra och eventuellt stötta till med lite SEM Search Engine Marketing som är betald marknadsföring.

Google Analytics

Google Analytics är ett verktyg för webbanalys. Tjänsten registrerar vilka webbsidor besökarna använder sig av, lagrar det och presenterar det som statistik. Vi har skräddarsydda rapporter som på ett överskådligt sätt hjälper er följa er webbsidas statistik. Detta är ett viktigt verktyg för att lära känna dina besökare och kunna hitta rätt åtgärder för att nå ut till ännu fler besökare.

Inget är för stort eller för litet

Vi är en nätverksbyrå, vi tar in de personer som är bäst lämpade för just det ni behöver hjälp med, på så vis så får ni som kund det ni behöver till ett pris som ni klarar av. Vi tror på ett så öppet arbetssätt som möjligt och det gynnar både kreativiteten, samarbetet och plånboken. Vår erfarenhet som nätverksbyrå säkerställer att processen går smidigt för dig som kund där vi som jobbar som anställda på byrån är kontaktperson och håller i de uppdrag som kommer in.

Konkurrensen på hemsidor blir allt större och därför är det viktigt att kunna skapa en unik hemsida. När man surfar på nätet vill man gärna att allt ska gå snabbt, annars tappar man intresset och hellre väljer en annan sajt. Därför är det viktigt att ha en hemsida som är snabb, lättanvänd och intressant för besökaren.

Idag surfar människor både från mobil, surfplatta och dator, därför är det även viktigt att hemsidan ska kunna anpassas efter användarens enhet, så kallad responsiv hemsida.